Οδεύοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: Κοινά τα εναέρια σύνορα!

«Ναι» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιφυλάξεις από ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» από τα άλλα κόμματα

Οδεύοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση: Κοινά τα εναέρια σύνορα!

Ένα βήμα πιο κοντά έρχεται η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με τη δημιουργία του κοινού ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Η πολυμερής συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και άλλων κρατών κυρώθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας επιφυλάξεις σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου δήλωσε «παρών», ενώ τη συμφωνία καταψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι θίγει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για πολύ σημαντική συμφωνία, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα των αερομεταφορών που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης Ευρώπης.

Ο ίδιος, μάλιστα, απάντησε και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για παράθυρο στα Σκόπια ώστε να χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» για τα αεροπλάνα που θα εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Ελλάδος, τονίζοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα καλύπτονται πλήρως, καθώς όλοι οι εταίροι έχουν αποδεχτεί πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο για τις αερομεταφορές που καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top