Αναφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές

Δένδιας, Αθανασίου και Στουρνάρας καλούνται να δώσουν απαντήσεις

Αναφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές

Αναφορά προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδια, τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαρ.Αθανασιού και τον κ. Υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, αναφορικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις, κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά επίσημη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα των παρακολουθήσεων δημόσιων προσώπων και μη και επισημαίνει ότι αντίστοιχες αποκαλύψεις στο εξωτερικό οδήγησαν σε παραιτήσεις πρωθυπουργών, και σε απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας με την οποία έγινε αποδεκτή και αποδοκιμάσθηκε η παρακολούθηση βουλευτή της Αριστεράς

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ότι παρότι εδώ και δύο εβδομάδες έχει αποφασιστεί, έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών, η κλήση του διοικητή της ΕΥΠ, Θοδωρή Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, γεγονός που ακόμη δεν έχει συμβεί, ενώ ουδέποτε κλήθηκε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Επίσης, η βουλευτής διερωτάται αν τα πρόστιμα που η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου και Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.) έχει επιβάλλει σε συγκεκριμένη εταιρία κινητής τηλεφωνίας έχουν καταβληθεί.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει μαζί με την Αναφορά σχετικά έγγραφα και δημοσιεύματα,τονίζοντας πως αναμένει να υπάρξει αρμοδίως και επισήμως ενημέρωση για όλα τα ανωτέρω εκτιθέμενα ζητήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top