Ν. Χατζηνικολάου: Πρόπλασμα πιθανής μελλοντικής συνεργασίας η προγραμματική συμφωνία

Δείτε το σημερινό σχόλιο του στο δελτίο ειδήσεων του STAR

«Βλέποντας με προσοχή το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας, είναι ένα πρόπλασμα πιθανής μελλοντικής πολιτικής και εκλογικής συνεργασίας. Διαβάζοντάς το δηλαδή θα μπορούσα να το φανταστώ με μικρές συμπληρώσεις να αποτελεί τον ιδεολογικό και πολιτικό χάρτη ενός νέου σχήματος της "Πασοκοδημοκρατίας" με βάση το οποίο θα οδηγηθούνε σε εκλογές είτε εθνικές είτε ευρωεκλογές» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σημερινό του σχόλιο στο δελτίο του STAR.

Ο εκδότης της Real News επεσήμανε ότι του κάνει εντύπωση το «πώς έχουν συγκλίνει σε θέματα που ιδεολογικά δε θα ανάμενε κανείς να μπορούν να συγκλίνουν», και υπογράμμισε ότι από την ανάγνωση του κειμένου της συμφωνίας «είναι σαφές ότι έχει συγκλίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κλικ πιο δεξιά, προς τη ΝΔ».

«Έχει περάσει, βέβαια, ο κ. Βενιζέλος μερικά πράγματα για τα οποία επέμενε όπως η προστασία από τους πλειστηριασμοί των πρώτων κατοικιών» προσέθεσε ο κ. Χατζηνικολάου.

«Θέλω να πω, όμως» συνέχισε ο εκδότης της Real News «ότι γίνεται πολύς λόγος για τα οριζόντια μέτρα και την ίδια στιγμή βλέπουμε νέους φόρους όπως το light χαράτσι στα ακίνητα, το οποίο για πολλά από αυτά όπως τα αγροτεμάχια είναι νέος φόρος! Είναι φόρος που πλήττει την οικοδομή και μικρά και μεσαία εισοδήματα. Μπαίνει χέρι στις καταθέσεις για το χωραφάκι που δεν έχει εισόδημα».

Tέλος, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής «δε θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και δεν θα δοθεί η ευκαιρία να ανοίξει τέτοια συζήτηση», ωστόσο σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει επαφές στο παρασκήνιο για το ελληνικό θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top