Μιχελάκης στη Νυρεμβέργη: πεισματική και αντιπαραγωγική η τρόικα στις απαιτήσεις της!

«Νέα μέτρα θα φέρουν άνοδο της Άκρας Δεξιάς» προειδοποίησε

Μιχελάκης στη Νυρεμβέργη: πεισματική και αντιπαραγωγική η τρόικα στις απαιτήσεις της!

Προειδοποίηση ότι νέα φορολογικά μέτρα και νέες περικοπές μισθών θα βλάψουν την οικονομία και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν την ακροδεξιά , απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος συμμετέχει στην 4η Ελληνογερμανική Εθνοσυνέλευση στη Νυρεμβέργη, σε συνέντευξή του στην «Nuernberger Zeitung».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι τώρα στην Ελλάδα γίνονται μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, αλλά και ότι οι επιδόσεις της χώρας μας στη σταθεροποίηση της δημόσιας οικονομίας είναι μοναδικές στην Ευρώπη. «Δεν γνωρίζω καμιά χώρα που έπρεπε να καταβάλει τέτοια προσπάθεια, ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες» ανέφερε.

Ο υπουργός Εσωτερικών άσκησε επίσης κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας λόγο για λανθασμένες αιτιάσεις των εταίρων, όπως για την αύξησή του ΦΠΑ για την εστίαση στο 23%. Ανέφερε επίσης ότι υπήρξαν υπήρξαν απαιτήσεις στις οποίες η τρόικα επέδειξε πεισματική ή αντιπαραγωγική διάθεση!

Στην κριτική του ακόμη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε: «Η ΕΕ έκανε σοβαρά λάθη. Είναι μόνο νομισματική Ένωση, χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική. Επίσης δεν υπάρχει κοινή εξωτερική πολιτική» Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αξιώσεων της Τουρκίας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της χώρας μας στο Αιγαίο. «Μία συγκεκριμένη χώρα ήγειρε αξιώσεις στα έσοδά μας. Ενδιαφέρεται η ΕΕ γι’ αυτό το ζήτημα;» διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε πάντως ότι δεν υπάρχει άλλη ενα��λακτική πρόταση εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ενώ χαρακτήρισε «όχι μόνο παράλογη, αλλά και εγκληματική» τη θέση των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ο Έλληνας υπουργός αφού επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα πρόβλημα με άλλους λαούς διευκρίνισε.

«Οι Έλληνες είναι ειρηνικός λαός και θέλουν να τους σέβονται οι άλλοι. Αυτό ισχύει τόσο για τους πολίτες όσο και για τους Έλληνες πολιτικούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top