Σημίτης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2015!

Επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού «βλέπει» το Spiegel

Επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην ενεργή πολιτική «βλέπει» το Spiegel, το οποίο θεωρεί πιθανή μια υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015!

Στο άρθρο με τίτλο «Νέα δύναμη από τα Αριστερά», το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στην κίνηση των «58» και υποστηρίζει ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα συγκροτείται κίνηση πολιτών με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και ανθρώπων της τέχνης ως «τρίτος δρόμος» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ριζοσπαστικών δυνάμεων.

Μάλιστα, οι Γερμανοί στέκονται στην «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην κίνηση: «Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι που έχουν προς το παρόν διαμοιραστεί σε διάφορα μικρότερα κόμματα, θα μπορούσαν να βρουν μία νέα στέγη. Η πλατφόρμα, ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα μπορούσε "να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο”. �� ίδιος θεωρείται υποστηρικτής της νέας σοσιαλ-φιλελεύθερης κίνησης».

Όπως εκτιμά το Spiegel, αντίστοιχα ο πρώην πρωθυπουργός θα λάβει στήριξη για μια υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας: «Αυτή η κίνηση των "58" θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει εάν ο ίδιος -όπως λέγεται- εμφανιστεί ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2015».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top