Δ.Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα παρούσα σε όλες τις δράσεις του ΝΑΤΟ

Από την Σύνοδο των υπουργών Άμυνας τ��υ ΝΑΤΟ

​Το παρών στην Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «σε μια εποχή διαρκών μεταβολών και εξελίξεων, η Ατλαντική Συμμαχία προσαρμόζει τις δομές της και αναμορφώνει τις προτεραιότητές της».

«Με μεθοδική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και της τεχνολογίας, αντιμετωπίζονται οι σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα ιδίως της κυβερνοάμυνας. Στην κατεύθυνση αυτή, κρίσιμος είναι ο ρόλος των εμπειριών και των δυνατοτήτων κάθε κράτους - μέλους και της ετοιμότητας για άμεση συνδρομή και συνεργασία» είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε μάλιστα πως «η χώρα μας είναι παρούσα σε όλες τις δράσεις της Συμμαχίας. Στο πλαίσιο μάλιστα της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014, όπου η κοινή πολιτική στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας είναι βασική προτεραιότητα, θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην επιδίωξη όλων αυτών των στόχων, που προϋποθέτουν την ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ με πρωτοβουλίες σε κοινούς τομείς μεταξύ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, της Ε.Ε. και της Ατλαντικής Συμμαχίας».

Τέλος, για τον κ.Αβραμόπουλο η συνεργασία του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top