Για να μην έχουμε αυταπάτες: «Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας» λέει στους Γερμανούς ο Μπαρόζο

«Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης»

Για να μην έχουμε αυταπάτες: «Συνεχίστε την πολιτική λιτότητας» λέει στους Γερμανούς ο Μπαρόζο

Μπορεί οι περισσότεροι να ευελπιστούν ότι η γερμανική κυβέρνηση συνεργασίας που θα σχηματιστεί με τη συμμετοχή και των Σοσιαλδημοκρατών θα αλλάξει (έστω εν μέρει ) πολιτική, ωστόσο ο Μπαρόζο έχει διαφορετική γνώμη και την εκφράζει δημοσίως!

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυνε προειδοποίηση προς την επόμενη γερμανική κυβέρνηση να ΜΗΝ εγκαταλείψει την ως τώρα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη!

«Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επενδύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά στην γερμανική «Bild», προσθέτοντας ότι επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι «η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και το πώς θα κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη και για την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαιρέτισε και τα σχέδια της καγκελαρίου Μέρκελ για διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί υπέρ της Ευρώπης, θα είναι ένα πολ�� σημαντικό μήνυμα» καταλήγει ο Μπαρόζο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top