«Πέρασε» η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

Με 235 «ναι»

Πρώτη ανάρτηση: 23/10/2013 01:23​

Με ευρεία πλειοψηφία 235 ψήφων υπέρ και 34 «παρών» ψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.


Κατά πλειοψηφία, και χωρίς σημαντικές εκπλήξεις, εγκρίθηκαν από τη Βουλή ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία και άλλες δύο τροπολογίες που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ. Αυτές αφορούσαν την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και την ΕΡΤ. Απείχαν οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 269 Βουλευτές.

Τα αποτελέσματα ήταν:
-Χρηματοδότηση κομμάτων: 235 ναι. 34 παρών.
-ΕΡΤ: 149 ναι. 120 όχι.
--Διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΑΕΙ: 149 ναι. 120 όχι.

Της συζήτησης που προηγήθηκε δέσποσε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει, στην τελευταία παράγραφο, την υποχρέωση του διοικητικού προσωπικού οκτώ ΑΕΙ να αυτοαπογραφούν επί ποινή αργίας.

Μιλώντας πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, ο ��πουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος απηύθυνε έκκληση «να ανοίξουν όλα τα Ιδρύματα και να αφήσουν την Πολιτεία και τον νόμο να λύσουν όλα τα ζητήματα», ενώ σημείωσε ότι τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (διαφωνούσε με την τροπολογίες για ΑΕΙ, ΕΡΤ) και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος (διαφωνούσε με την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ παρών στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Παρών δήλωσε και ο ανεξάρτητος Π. Μουτσινάς.
Επιστολική ψήφο έστειλαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Αλ. Κοντός (ΝΔ) και Γ. Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), αλλά δεν προσμετρήθηκε διότι δεν ή��αν σε αποστολή της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος ψήφισε την τροπολογία για την αναστολή της χρηματοδότησης στα κόμματα, με δήλωσή του διευκρίνισε την ψήφο του, καθώς διαφωνούσε με το περιεχόμενο της τροπολογίας: «Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μίας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποία προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής.
Εξέφρασα στα όργανα του κόμματός μου, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της «τρομορύθμισης» του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top