Τους βασικούς άξονες για τον τουρισμό παρουσίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Κατά την ομιλία της στο 12ο συνέδριο το�� ΣΕΤΕ

Τους βασικούς άξονες για τον τουρισμό παρουσίασε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Τους τέσσερις βασικούς άξονες του Eθνικού Σχεδίου για τον τουρισμό, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 12o συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη, οι άξονες αυτοί είναι, ο νέος τουριστικός Νόμος (Ν.4179), το χωροταξικό του τουρισμού, το νέο ΕΣΠΑ και η ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις επισήμανε τις αλλαγές που έγιναν στη τουριστική νομοθεσία για την απλούστευση των διαδικασιών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την διευκόλυνση των επενδύσεων, την εισαγωγή νέων ειδών τουριστικών εκμεταλλεύσεων και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα τόνισε ότι όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις έγιναν ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τους τουριστικούς φορείς.

Όσον αφορά το χωροταξικό του τουρισμού, σημείωσε ότι στόχος είναι μέσα από αυτό, να τοποθετηθεί σε σύγχρονες βάσεις η τουριστική ανάπτυξη της χώρας για την επόμενη εικοσαετία. «Σωστή οργάνωση της τουριστικής ανάπτυξης μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού, σημαίνει τεκμηριωμένος προγραμματισμός για το που και πως μπορεί να αναπτυχθεί η τουριστική δραστηριότητα» ανάφερε η υπουργός και έθεσε τις προϋποθέσεις για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού, λέγοντας ότι πρέπει:

• να βασίζεται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης,

• να συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης των επενδυτών,

• να διασφαλίζει το συντονισμό, τη συμπληρωματικότητα και τη συνέργεια των δράσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο,

• να προωθεί την ορθολογική ανάπτυξη του τουρισμού σε κάθε περιοχή της χώρας σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες της.

Η κυρία Κεφαλογιάννη παρουσιάζοντας τον τρίτο άξονα (νέο ΕΣΠΑ) που συνθέτει το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, τόνισε ότι «κλειδί» είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014 – 2020. «Το ΣΕΣ 2014 – 2020 πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη συνολική μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος», επισήμανε και πρόσθεσε: «το σχέδιο μας θα περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένες και κατανεμημένες στον χώρο δημόσιες πολιτικές μεταφρασμένες σε δράσεις. Για κάθε δράση θα υπάρχει στρατηγική, στόχοι, χρονοδιάγραμμα, ορόσημα παρακολούθησης, υπεύθυνοι διαχείρισης, απαιτούμενοι πόροι, και πηγές χρηματοδότησης των δράσεων από τα κατά περίπτωση τομεακά ή περιφερειακά προγράμματα».

Αναφορικά με τον τέταρτο άξονα, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι με αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό, δεκάδες συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ, στοχευμένες δράσεις επικοινωνίας, αλλάξαμε την εικόνα της χώρας και την κάναμε εκ νέου ένα παγκόσμιο, πανίσχυρο brand name.

Φέτος, - υπογράμμισε η υπουργός τουρισμού - «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά συνεχίζουμε και εμπλουτίζουμε τον προγραμματισμό μας. Αναδεικνύουμε μια άλλη Ελλάδα. Αναπτύσσουμε επικοινωνιακές δράσεις για τη στήριξη της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου. Επισπεύδουμε τα διαφημιστικά προγράμματα του έτους 2014. Αξιοποιούμε στο έπακρο τη θετική συγκύρια για την Ελλάδα. Αναπτύσσουμε δράσεις ειδικά για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».

Τέλος η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, έκλεισε την ομιλία της στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα τουριστική χρονιά, λέγοντας ότι «Το 2014 μπορεί να είναι μια ακόμα καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Μια καλύτερη χρονιά για την Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top