Βενιζέλος για υποβρύχια: Γιατί να ζητήσω εγώ κάλυψη από τον Σαμαρά και όχι εκείνος από εμένα;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το θέμα» - «”Όχι” σε νέα μέτρα»

«Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Γιατί να μην γίνει το αντίθετο και να μου ζητήσει ο Σαμαράς να τον καλύψω;».

Αυτή ήταν η -εμφατική- απάντηση που έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν θα ζητήσει κάλυψη από τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των υποβρυχίων.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλισ��α ότι η περίοδος του ίδιου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν η πιο διαφανής για την υπόθεση των υποβρυχίων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δώσουν πολλές εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θέμα νέων μέτρων δεν υφίσταται: «Δεν γίνονται αποδεκτά γιατί υπονομεύουν την ανάπτυξη. Πρέπει να πάψει να απειλείται ο κόσμος και η κοινωνία από φήμες για νέα μέτρα. Δεν αντέχει άλλο. Λέμε “ναι” μόνο στις διαρθρωτικές αλλαγές». Παράλληλα, ξέκοψε κάθε συζήτηση περί πρόωρων εκλογών εξηγώντας ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τα όσα ανάφερε ο Γιάννης Στουρνάρας προμηνύοντας περικοπές στις συντάξεις των ευγενών Ταμείων, ο κ. Βενιζέλος έριξε ένα… διακριτικό βέλος προς την μεριά του υπουργού Οικονομικών: «Δεν σχολιάζω τίποτα που να ��ην αφορά απόφαση του πρωθυπουργού ή δική μου. Εγώ και ο πρωθυπουργός είμαστε αυτοί που καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης».

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην Κεντροαριστερά και συγκεκριμένα το κείμενο-προσκλητήριο που υπογράφουν οι 58 προσωπικότητες: «Πιστεύω στην Κεντροαριστερά. Είναι ζωντανός χώρος. Το κείμενο των “58”είναι μια εξαιρετικά σοβαρή κίνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό σε τέτοιες κινήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top