Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

«Δεν δεσμεύεται η χώρα από το Μνημόνιο αλλά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος»

Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

«Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ είναι εθνικό έγκλημα που εγείρει ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής συνοχής. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά η χώρα μετατρέπεται σε ένα φθηνό πεδίο βολής με διάφορους πλιατσικολόγους που θα έρθουν για να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι θα είναι υπόλογοι όσοι κερδοσκοπήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού: «Θα είναι υπόλογοι όσοι προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση. Υπάρχουν νόμοι, δεν είναι περιουσία του παππού τους. Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λίαρ τζετ των φίλων τους μπορούν να πωλούν τη δημόσια περιουσία. Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου να το σκεφθούν δύο φορές: θα χάσουν τα λεφτά τους και θα είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο».

Επίθεση στην κυβέρνηση: Η υπογραφή δεν δεσμεύει τη χώρα αλλά τους Σαμαρά-Βενιζέλο

«Αντί να λένε στους δανειστές να μην βάλουν άλλα μέτρα γιατί δεν μπορούν άλλο οι Έλληνες, τους λένε “όχι άλλα μέτρα γιατί θα έρθει ο Τσίπρας”. Αυτό που τους νοιάζει είναι ότι θα χάσουν τα κουτάλια και τα ζουμιά γιατί το όργιο της διαπλοκής δεν έχει σταμάτησει ούτε στα χρόνια του Μνημονίου» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος τόνισε ότι «τα παρακάλια στη Μέρκελ δεν θα αλλάξουν τα πράγματα», ενώ τόνισε ότι μπροστά μας «δεν έχουμε μέρες επιτυχίας αλλά νέα επώδυνα μέτρα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά να ανατραπεί η κυβέρνηση διότι έχει καμιά πρεμούρα να βρεθεί σε θέση εξουσίας αλλά γιατί «αυτό χρειάζεται το μέλλον και η επιβίωση αυτού του τόπου».

Όσον αφορά το κατά πόσο δεσμεύεται η χώρα από τις υπογραφές στο Μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τις υπογραφές δεν τις έχουμε βάλει εμείς ή ο ελληνικός λαός, βαρύνουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Και όσο για επικοινωνιακούς λόγους δείχνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται, επί της ουσίας -για να πούμε και του στραβού το δίκιο- αυτό που τους ζητάνε είναι να εφαρμόσουν αυτό που έχουν υπογράψει».

«Ο χρόνος τους είναι τετελεσμένος, τα ψωμιά τους είναι λίγα. Δεν μπορούν να αποτρέψουν αυτό που έρχεται. Θα πέσουν και θα είναι δημοκρατική η ανατροπή» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top