Γερμανός υπουργός σε Μιχελάκη: Τηρήστε το Μνημόνιο και εδώ είμαστε

«Καθοριστικής σημασίας η ρύθμιση του χρέους» απάντησε ο Έλληνας υπουργός

Γερμανός υπουργός σε Μιχελάκη: Τηρήστε το Μνημόνιο και εδώ είμαστε

«Συνεχίστε το μεταρρυθμιστικό έργο και εμείς εδώ είμαστε» διαμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν, σε συνάντηση που είχε χθες με το Γιάννη Μιχελάκη ενόψει της 4ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης που γίνεται σήμερα στην Νυρεμβέργη.

Ο Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός διάνθισε τις παραινέσεις του με καλά λόγια, δηλώνοντας ότι γνωρίζει πόσο μεγάλες είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού: «Η επαναφορά της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης είναι γεγονός αποφασιστικής σημασίας και η Γερμανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, είναι αποφασισμένη να προσφέ��ει οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βούληση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος, κάτι που -όπως ανέφερε- «τολμά για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ελληνική κυβέρνηση».

Ο κ. Μιχελάκης διατύπωσε τέλος την άποψη, ότι με βάση τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού που έχουν ήδη αποφέρει τα πρώτα αχνά αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρξει στις αρχές του επόμενου έτους μια νέα συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους: «Η Ελλάδα οφείλει στις επόμενες γενιές της, τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου, ωστόσο η ρύθμιση του χρέους είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για ανάπτυξη καθώς θα είναι το βασικό όχημα για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top