Οι «στοχευμένες περικοπές» του Στουρνάρα: Έρχονται βόμβες σε ευγενή Ταμεία και ΤΕΒΕ!

Νέα αλλά όχι οριζόντια τα μέτρα: Θα φθάσουν το 20% οι μειώσεις

Οι «στοχευμένες περικοπές» του Στουρνάρα: Έρχονται βόμβες σε ευγενή Ταμεία και ΤΕΒΕ!
Βόμβες στα ευγενή Ταμεία και το ΤΕΒΕ «κρύβει» η μετάφραση των λεγομένων του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος χθες στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για υπαρκτά «περιθώρια στοχευμένων περικοπών».
Ο υπουργός Οικονομικών «φωτογραφίζει» κατ' αρχήν τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ, το οποίο όταν ενσωματώθηκε στον ΟΑΕΕ διατήρησε κάποιο μπόνους για τους ασφαλισμένους του, που σύμφωνα ακόμα και με συνδικαλιστές του χώρου, δεν ήταν σε συνάρτηση με τις εισφορές.
Ωστόσο, κατά κύριο λόγο, η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα εκτιμάται ότι προαναγγέλλει περικοπές στα αποκαλούμενα «ευγενή Ταμεία», δηλαδή τα Ταμεία των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) και των τραπεζών, που διατηρούν υψηλότερες εισφορές και υψηλότερες αποδοχές για τους ασφαλισμένους τους.
Υπάρχει, άλλωστε, συγκεκριμένη σχετική δέσμευση στο Μνημόνιο, που ορίζει ότι έως τον Δεκέμβριο θα πρέπει να γίνει προσαρμογή αυτών των εισφορών στα όσα ισχύουν στο ΙΚΑ, αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο, δηλαδή πολύ απλά με αντίστοιχες μειώσεις σε αυτές τις συντάξεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το ύψος των μειώσεων αναμένεται να φθάσει και το 20% κατά μέσο όρο καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνταξιούχο�� που λαμβάνουν συντάξεις σχεδόν διπλάσιες από το μέσο όρο του Ταμείου απ' το οποίο συνταξιοδοτούνται.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top