ΣΥΡΙΖΑ: Διαπραγμάτευση είναι οι μειώσεις στις συντάξεις και η κατάρρευση των Ταμείων;

«Εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης η κυβέρνηση»

Επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «δήθεν διαπραγμάτευση» εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της ισοπέδωσης. Καμία διαρροή στον Τύπο περί δήθεν διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό το σκηνικό υποταγής στους δανειστές και στις μνημονιακές δεσμεύσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Τι ακριβώς εξάλλου συνιστά την περιβόητη «διαπραγμάτευση»; Οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις; Η κατάρρευση των ��σφαλιστικών ταμείων; Οι απολύσεις των εργαζομένων και η διάλυση του δημόσιου τομέα; Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής; Οι πλειστηριασμοί σπιτιών και οι εξοντωτικοί φόροι; Η διάλυση της υγείας και της παιδείας;» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση «εάν δεν αμφισβητηθεί ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή η λιτότητα και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων».

«Η πραγματική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική συνίσταται στην ανατροπή των μνημονίων, στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης που θα έχει ως βασικό της άξονα την ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και τη στήριξη της ανάπτυξης. Αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να το κάνουν οι υπ��κουοι μαθητές της κ. Μέρκελ,, που κάθε μέρα που περνά είναι περισσότερο αναξιόπιστοι και απομονωμένοι τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top