Μπαλτάκος: Δεν υπάρχει κυβερνητική στόχευση για πρόωρες εκλογές- Στις κάλπες θα πάμε το 2016!

"Χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα είμαστε σβησμένοι από το χάρτη"

Τέλος στα σενάρια προώρων εκλογών έδωσε ο γραμματέας της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κυβερνητική στόχευση για πρόωρες κάλπες!

«Πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διενεργηθούν μόνο "από ατύχημα"» πρόσθεσε ο κ.Μπαλτάκος, μιλώντας στον Βήμα fm και υπογράμμισε πως «όλη η προσπάθεια γίνεται για να πάμε σε εκλογές το 2016, ούτως ώστε η χώρα να σταθεροποιηθεί οικονομικά, διότι πολιτικά έχει σταθεροποιηθεί».

Σε ερωτήσεις για τις πιέσεις της κυβέρνησης στους τροικανούς, ο γραμματέας της κυβέρνησης υπογράμμισε τη σημασία της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε όπως είπε, να «σταθούμε στα πόδια μας» και έτσι να μπορέσουμε «να απαλλαγούμε» από τους δανειστές «όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Όλα γίνονται για να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Χωρίς αυτό, είμαστε σβησμένοι από το χάρτη. Με αυτό πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις και έχουμε επιλογές. Χωρίς το πλεόνασμα, δεν έχουμε καμία επιλογή», τόνισε.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο βαθμός αντίστασης στην τρόικα και στις πιέσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αντιστάσεις του Πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός, όταν κατορθώνει να διοικεί τη χώρα με 29% στην πιο δύσκολη κρίση που πέρασε από την επανάσταση του 1821 – γιατί δεν νομίζω να υπήρξε δυσχερέστερη πρωθυπουργία από του Σαμαρά τώρα – δεν νομίζω ότι πείθει κανέναν ότι δεν θα το καταφέρει, ιδιαίτερα μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος που σημαίνει ότι έχει τα χέρια του λυμένα», ανέφερε.

Τέλος για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ.Μπαλτάκος είπε ότι αυτό θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα.