Βενιζέλος για Τρόικα: «Πάει να στηθεί νέο σκηνικό με την Ελλάδα στο επίκεντρο»

«Είναι προσβλητικό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού και υπονομευτικό»

Βενιζέλος για Τρόικα: «Πάει να στηθεί νέο σκηνικό με την Ελλάδα στο επίκεντρο»

Πρώτη δημοσίευση:20/10/13, 23:00​

Την δυσφορία του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την στάση της Τρόικας, ενόψει του νέου γύρου διαβουλεύσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, λίγο πριν αναχωρήσει για Λουξεμβούργο προκειμένου να μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξήγησε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις με την τρόικα, αλλά και αν υπάρχει η πιθανότητα να ληφθούν νέα μέτρα:

  • Για την στάση της τρόικας, δήλωσε πως:

«Είναι προσβλητικό για τις θυσίες του Ελληνικού λαού, υπονομευτικό των ��ροσπαθειών μας και βλαπτικό για την Ευρωζώνη συνολικά το σκηνικό που πάει να στηθεί με την Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο μιας διεθνούς συζήτησης που τροφοδοτεί την αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του χρέους, το δημοσιονομικό κενό, το χρηματοδοτικό κενό. Η Ελλάδα έχει ήδη διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, την καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση μετά από μια δημοσιονομική προσαρμογή μοναδική σε μέγεθος και ταχύτητα, με πολύ βαρύ τίμημα πολιτικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό.Όλα τώρα κρίνονται στην ανάπτυξη, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής. Όποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το προφανές, κάνει κακό στην ευρωπαϊκή υπόθεση ενόψει και ευρωπαϊκών εκλογών».

  • Για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα:

«Η θέση μας είναι απλή, καθαρή, δίκαιη. Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Όχι σε οτιδήποτε ανακόπτει την ανάπτυξη και τροφοδοτεί την ανεργία. Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές που οδηγούν σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και μια ανταγωνιστική, παραγωγική οικονομία. Αυτή είναι και θα είναι έως το τέλος η εθνική διαπραγματευτική γραμμή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top