Νέο «όχι» Κουβέλη για συνεργασίες στις ευρωεκλογές

Νέα οριζόντια μέτρα προβλέπει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Νέο «όχι» Κουβέλη για συνεργασίες στις ευρωεκλογές

Νέα οριζόντια μέτρα προβλέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εκτιμώντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές πριν την εξάντληση της τετραετίας.

Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες στις ευρωεκλογές».

Αναφερόμενος στο κείμενο των «58» για την Κεντροαριστερά, επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καν πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία.


«Δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει, επίσης, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ενώ τάσσεται κατά της θεωρίας των δύο άκρων, υπογραμμίζοντας όμως ότι στη δημοκρατία δικαιολογημένη βία δεν υπάρχει.


Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που τον ��μφανίζουν να καθορίζει τη στάση του με γνώμονα το ενδιαφέρον του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης απαντά ότι τα σχόλια αυτά εντάσσονται στην πολεμική που γίνεται στη ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου και προσθέτει: «Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top