Δήλωση-ΒΟΜΒΑ για έκτακτο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών

Αποφασισμένος να δώσει λύση στο ελληνικό χρέος ο Στουρνάρας

Δήλωση-ΒΟΜΒΑ για έκτακτο Eurogroup από τον υπουργό Οικονομικών

Λύση στο ελληνικό χρέος, ακόμα και με έκτακτο Eurogroup τον Απρίλιο, όταν πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, ζητά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Διαπραγματεύομαι με την τρόικα εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Πάντα βρίσκονται λύσεις. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις, σήμερα», δηλώνει στην «Ημερησία» και υπενθυμίζει ότι η τρόικα τον Ιούλιο δεν είχε εντοπίσει δημοσιονομικό κενό.

«Από τότε μέχρι τώρα τα πράγματα πήγαν καλύτερα, δεν πήγαν χειρότερα. Ορισμένες αποκλίσεις σε υποτομείς της γενικής κυβέρνησης υπάρχουν, όπως επίσης, μέτρα τα οποία δεν λάβαμε. Στοχευμένες μειώσεις δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης ή διαρθρωτικά μέτρα οφείλουμε να τα βρούμε και να τα εφαρμόσουμε. Άλλωστε αυτό προβλέπεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που καταθέσαμε», τονίζει .

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα θα ήταν άδικο για την Ελλάδα να γίνει αποδεκτή η άποψη ορισμένων χωρών, που θα ήθελαν οι αποφάσεις να ληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. «Και εμείς πρέπει να πάμε σε ευρωεκλογές», δηλώνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top