"Ιστορικό συμβιβασμό" αλά Μπερλινγκουέρ, βλέπει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργoύ Εσωτερικών στην Καλαμάτα

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Σαν ένα «ιστορικό συμβιβασμό», για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ανάλογο με αυτόν που έκανε ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ με το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, περιέγραψε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, που επισκέφτηκε την Καλαμάτα, για να εγκαινιάσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου.


Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι αυτό που «κράτησε τη χώρα σε τροχιά υπαρξιακή» και υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή που να πείθει».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε μάλιστα ότι απόδειξη για την ορθότητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το γεγονός ότι «ακόμα και αυτοί που μίλαγαν για «Ζάππεια 1 και 2» –υπονοώντας τη συγκυβερνώσα Ν��- ακολουθούν σήμερα τη δική μας πολιτική».

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, σημειώνοντας ότι «κάποιοι, με φοβερά λαϊκίστικο τρόπο, προσπαθούν να κερδίσουν ψηφοφόρους χωρίς να τους ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας».

Ο κ. Γρηγοράκος αναγνώρισε ότι σήμερα οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ έχουν υποστεί μεγάλη συρρίκνωση, δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι «ο πανδαμάτωρ χρόνος» θα βοηθήσει ώστε να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι του κόμματος.

Για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό σε αλλαγές, όμως αυτές θέλει να γίνουν «οργανωμένα, όχι αποσπασματικά και για χάρη τοπικών πολιτικών παιχνιδιών».

Μίλησε επίσης για τη λεγόμενη βία, τονίζοντας ότι δεν δέχεται τη θεωρία των δύο άκρων γιατί «το άκρο είναι ένα, η βία είναι μία, από όπου και αν προέρχεται, δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία».
Σε ό,τι αφορά στις διεργασίες στο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι ο κύριος εκφραστής του συγκεκριμένου χώρου είναι το δικό του κόμμα, πρόσθεσε όμως ότι είναι θετικές, «τις έχει ανάγκη ο τόπος», τις πρόσφατες διακηρύξεις, εννοώντας προφανώς την πρωτοβουλία διαφόρων προσώπων.Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μετά τη συνέντευξη συμμετείχε σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια επρόκειτο να επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά.

Κατά τα εγκάιναι του Κέντρου για τις γυναίκες, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως «η βί­α εί­ναι κά­τι το α­πε­χθές», ι­δί­ως ε­κεί­νη η ο­ποί­α στο­χεύ­ει τις γυ­ναί­κες, την ώ­ρα που η γυ­ναί­κα ε­πω��μί­ζε­ται πε­ρισ­σό­τε­ρα βά­ρη α­πό ό­σα της α­να­λο­γούν. Το απόγευμα μίλησε σε ημερίδα με θέμα «Αξιολόγηση των Δομών των Δήμων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top