Εύσημα Β. Βασιλικού για τον Ν. Δένδια και σε ελληνικό ΜΜΕ

Στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm

Εύσημα Β. Βασιλικού για τον Ν. Δένδια και σε ελληνικό ΜΜΕ

Νέα εύσημα απένειμε ο γνωστός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με την καταπολέμηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, μετά την προ ημερών ανάλογη αναφορά του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Serra.

O συγγραφέας ανέφερε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το βιβλίο του «Ζ» (το οποίο πραγματεύεται τη δολοφονία Λαμπράκη το 1963) ότι «δυστυχώς έγινε επίκαιρο» και πρόσθεσε: «Θέλω να πω κάτι για τoν υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια που ενήργησε ασ��ραπιαία. Σαν αστραπή είναι η λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο Χίτλερ όταν εισέβαλλε στην Πολωνία, αλλά ξάφνιασε όλους ο Δένδιας με την επιτυχημένη σαν αστραπή επιχείρηση και αυτό φέρνει στο νου…».

Ο Β. Βασιλικός αναφέρθηκε και στον ρόλο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη (ως νέου δικαστικού τότε) να βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας Λαμπράκη, όπως και του «εθνικού δικαστή» Γ. Ντεγιάννη στη δίκη και καταδίκη των μελών της χούντας και ανέφερε σχετικά με την ανάγκη να συνεχιστούν οι αποκαλύψεις, από τη Δικαιοσύνη αυτή τη φορά: «Ψάχνουμε το νέο εθνικό δικαστή , ελπίζω να ολοκληρώσει το έργο του Νίκου Δένδια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top