Κυβέρνηση προς υπαλλήλους ΑΕΙ: «απογράφεστε μέχρι τη Δευτέρα ή απολύεστε»

Τι αποφάσισε για τη διαθεσιμότητα το κυβερνητικό συμβούλιο

Κυβέρνηση προς υπαλλήλους ΑΕΙ: «απογράφεστε μέχρι τη Δευτέρα ή απολύεστε»

«Απογράφεστε μέχρι τη Δευτέρα ή απολύεστε» είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα η κυβέρνηση, μέσω της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το μεγαλύτερο μέρος των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ θα απογραφεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ότι θα απαιτηθεί ένα ακόμη τριήμερο για την αξιολόγηση και τη μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ.

Το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, αφορά άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του χρόνου, οι οποίοι θα προέρχονται από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Υγείας θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί και στην επαρχία το μοντέλο της διαθεσιμότητας στην Αθήνα, το οποίο θεωρείται ήδη επιτυχημένο, κυρίως στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών η διαθεσιμότητα θα εφαρμοστεί μέσω της αξιολόγησης των δομών των Δήμων, των Περιφερειών και των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε στη συνεδρίαση ότι έχουν δεσμευθεί οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες πως μέχρι τις 31 Οκτω��ρίου θα έχουν τελειώσει την αξιολόγηση.

Θετική κρίνεται η θέση της ΚΕΔΕ για εθελοντική κινητικότητα από Δήμο σε Δήμο καθώς όπως είπε ο Σαμαράς «οτιδήποτε θετικό είναι δεκτό», αν και ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο Δήμος που θα απορροφήσει τους εργαζόμενους θα πρέπει να έχει ο ίδιος τα κονδύλια προκειμένου να τους αξιοποιήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top