4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση!

«Θα δοθεί πολιτική μάχη» διαμήνυσε ο Σαμαράς

4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση!

Ρεπορτάζ Γ. Ευσταθίου

Να δρομολογηθούν 4.000 απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά η τρόικα, όπως ανέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ο πρωθυπουργός πάντως διαμήνυσε ότι για τις 4.000 απολύσεις που ζητά η τρόικα, «θα γίνει πολιτική μάχη» ώστε να μεταπειστεί η τρόικα. Στα κυβερνητικά σχέδια συμπεριλαμβάνεται η πρόταση να αποδεχθεί η τρόικα να προσμετρήσουν οι απολύσεις 2000 υπαλλήλων της ΕΡΤ και των 1000 εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας, αν και μέχρι τώρα, ειδικά για την τελευταία περίπτωση, συναντά την άρνηση των εκπροσώπων των δανειστών.

Χαρακτηριστική της έντασης στις σχέσεις με την τρόικα είναι η δήλωση Στουρνάρα μετά τη συνεδρίαση, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για την βελτίωση των οικονομικών δεικτών», ενώ δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Στους 400-500 αναμένεται επίσης να φτάσει ο αριθμός των επίορκων από περίπου 220 στους οποίους ανέρχεται σήμερα.

Μέσα από την «πολιτική μάχη» στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, περιλαμβάνεται και η προσπάθεια να πειστεί η τρόικα να προσμετρηθούν όσοι έχουν μπει ήδη σε διαθεσιμότητα, αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και εργάζονται ύστερα από δικαστικές αποφάσεις επί αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων. Αλλά και αυτή την πρόταση η τρόικα την αρνείται λόγω αβεβαιότητας της δικαστικής έκβασης.

Η κυβέρνηση πάντως υπολογίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός ανέρχεται στους 6500, ενώ συνδικαλιστικοί κύκλοι τους υπολογίζουν σε 3.800.

Για το ίδιο ζήτημα οι περισσότεροι υπουργοί άφησαν εμμέσως αιχμές προς τη Δικαιοσύνη ότι κωλυσιεργεί , παρότι οι προθεσμίες που έχει θέσει η τρόικα είναι ασφυκτικές.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top