Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε ο Βενιζέλος στον Αβραμόπουλο για τα υποβρύχια

Συνεχίζεται η κόντρα των υπουργών

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε ο Βενιζέλος στον Αβραμόπουλο για τα υποβρύχια

​Μετά τα εκατέρωθεν πυρά για τα υποβρύχια που σαπίζουν στο Σκαραμαγκα μεταξύ Αβραμόπουλου και Βενιζέλου, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε στην δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Άμυνας πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όπου συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Μία μέρα δηλαδή πριν κληθεί ο κ. Αβραμόπουλος να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να του εξηγεί μέσω της επιστολής όλο το ιστορικό για τα ναυπηγεία.

Στην επιστολή με ημερομηνία 16/10/2013 ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«Αγαπητέ Δημήτρη,

Την Πέμπτη 17.10.2013 συζητείται στη Βουλή έπειτα από αναβολή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς τον ΥΠΕΘΑ για το ζήτημα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του ΠΝ.

Οι απόψεις που παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας στο κείμενο της ερώτησης και συναφείς ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο, ούτε πολύ υπερασπίζονται τις αμαρτωλές αρχικές συμβάσεις για τα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που λειτούργησαν ως αγωγός ύποπτων πληρωμών.

Όπως γνωρίζετε τη περίοδο 2009-2011 καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια να διαφυλαχθεί τόσο η ναυπηγική υποδομή της χώρας όσο και η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου και πιο συγκεκριμένα του Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταβάλει τεράστια ποσά χωρίς να παραλάβει τίποτα.

Όλη αυτή η προσπάθεια έγινε σε εκτέλεση ψηφισμένων, από τη Βουλή, νόμων υπό εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά».

"Προκειμένου να αναδειχθούν οι προσπάθειες αυτές και προκειμένου να αντιστραφεί η χυδαία συκοφαντική αλλά και ύποπτη ως προς τις απόψεις που φαίνεται να υποστηρίζει η ερώτηση του κ. Τσίπρα σας στέλνω όλα τα συννημένα", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζουμε πως την Πέμπτη, το θερμόμετρο ανέβηκε στο εσ��τερικό της συγκυβέρνησης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Μιλώντας στην βουλή για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Ο πρωθυπουργός κι εγώ έχουμε δώσει αυστηρές οδηγίες, να δοθεί οριστική, απόλυτη, ριζοσπαστική λύση με έγκριση της Βουλής στο ζήτημα αυτό. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις. Ούτε για να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρουν ευθύνες και αποτελέσματα».

Είχε προηγηθεί νωρίτερα, η απάντηση του κ.Αβραμόπουλου στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των υποβρυχίων, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται τίποτα και καμία εξεταστική. Είναι τόσο καθαρή η θέση της, που κάθε άλλο παρά τη φοβίζει. Αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι υποβρυχίως, τίποτα δεν θα είχε συμβεί» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, γεγονός που προκάλεσε και την δημοσίευση της παραπάνω επιστολής...

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top