Κωνσταν��ίνος Μητσοτάκης: Συστήνω μετριοπάθεια, δεν είναι η ώρα να λύσουμε τις διαφορές μας

«Να παρουσιαστεί ενωμένη η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση»

Ευχαριστίες προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τις δεκάδες ευχές που δέχθηκε για τα σημερινά 95α γενέθλια του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα: «Ο τόπος μας μπήκε πάλι σε μια δύσκολη περίοδο. Αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο πρόβλημα, μια δύσκολη διαπραγμάτευση, προσωπικά είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Πιστεύω στην Ευρώπη και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι στο τέλος θα πράξει το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα έστω κι αν περάσουμε από μερικές δύσκολες φάσεις στη διαπραγμάτευση που είναι μπροστά μας».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε έκκληση για μετριοπάθεια: «Εκείνο που θα ήθελα να συστήσω σε όλες τις κατευθύνσεις είναι μετριοπάθεια. Δεν είναι η ώρα να λύσουμε όλες μας τις διαφορές ούτε να οξύνουμε τις αντιπαραθέσεις μας. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης, να παρουσιαστεί ενωμένη η Ελλάδα στη διαπραγμάτευση με τους ξένους η ένωση δίνει δύναμη».

«Το να δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα είναι λάθος. Θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Στ��λνω μήνυμα αισιοδοξίας, θα σφίξουμε οι Έλληνες τα δόντια και θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Εμείς οι παλιοί έχουμε περάσει και πιο δύσκολες ώρες. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη φορά η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της που είναι να βγει αλώβητη από την κρίση και θα αρχίσει νέα περίοδος ευημερίας για το λαό μας ο οποίος τόσα υπέφερε και είναι άξιος για κάτι καλύτερο» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top