Οι βίλες της χλιδής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ: Χτίζουν περιουσίες κλέβοντας το Κράτος!

Νοικιάζουν λουξ βίλες με πάνω από 4.000 ευρώ την ημέρα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ

Οι βίλες της χλιδής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ: Χτίζουν περιουσίες κλέβοντας το Κράτος!

Σούπερ βίλες σε Μύκονο, Πάρο, Πάτμο και Κεφαλονιά έχει βάλει στο στόχαστρο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και ήδη έχει εντοπίσει περιπτώσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής που βγάζουν μάτι.

Εννέα ημέρες στη Μύκονο σε σούπερ λουξ βίλα στη διάρκεια της θερινής σεζόν κοστίζουν το… ευτελές ποσό των 38.220 ευρώ, όπως προκύπτει από κράτηση που έκαναν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ! Το αφεντικό, όμως, στην απόδειξη που κόβει - αν κοπεί - παραβλέπει ως εκ θαύματος το 38 και την τελεία και κόβει απόδειξη για τα 220 ευρώ.

Το κερασάκι στην τούρτα; Ο εν λόγω φορολογούμενος φορολογούμενος δεν πλή��ωνε καν ΕΕΤΗΔΕ, το γνωστό χαράτσι, για τα χιλιάδες τετραγωνικά που είχε χτίσει στη Μύκονο, παρά μόνο για 50 τετραγωνικά όπως προβλεπόταν στην αρχική του άδεια από την πολεοδομία!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις βίλες της χλιδής ξεκίνησαν το καλοκαίρι και είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μύκονος, Πάρος, Πάτμος και Κεφαλονιά, στα νησιά δηλαδή που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων με μεγάλα πορτοφόλια, οι πολυτελείς ενοικιαζόμενες βίλες αποτελούν τον νέο «αγαπημένο» στόχο του ΣΔΟΕ και σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Πως στήνει την παγίδα το ΣΔΟΕ

Η παγίδα που στήνουν οι ελεγκτές είναι πάρα πολύ απλή: Από τις ειδικές ιστοσελίδες που απευθύνονται σε τουρίστες με πραγματικά μεγάλα πορτοφόλια εντοπίζουν τους υποψήφιους για έλεγχο ιδιοκτήτες πολυτελών καταλυμάτων.

Το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστούν ως πελάτες με κράτηση μέσω Διαδικτύου. Έτσι έχουν την πλήρη εικόνα για τις χρεώσεις αλλά και για τη διαθεσιμότητα. Το επόμενο βήμα είναι ο επιτόπιος έλεγχος όπου η συντριπτική πλειονότητα των μέχρι τώρα ελεγχέντων δείχνει το κλασικό: η απόδειξη κρίνεται περιττή.

Ακολουθούν οι βεβαιώσεις των φορολογικών παραβάσεων και των προστίμων αλλά και ο έλεγχος για το κατά πόσο έχει πληρωθεί ΕΕΤΗΔΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top