«Αναζητείται λύσ�� αλλά ο χρόνος πιέζει» το συμπέρασμα της σύσκεψης για τα ΕΑΣ

Τι συζητήθηκε ανάμεσα σε Φ. Γεννηματά και Γ. Στουρνάρα

«Αναζητείται λύση αλλά ο χρόνος πιέζει» το συμπέρασμα της σύσκεψης για τα ΕΑΣ

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ της Αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φ. Γεννηματά και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, με θέμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, ίσως την άλλη εβδομάδα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για αμυντικές ΥΠΟΙΚ- Τρόικας. "Δεν υπάρχει για εμάς άλλο σενάριο από την διατήρηση εν λειτουργία του στρατιωτικού σκέλους" ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας. Πρόσθεσε ότι συζητάμε μόνο τη διάσπαση στρατιωτικού -πολιτικού σκέλους, με τη διάσωση του πρώτου.

"Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα επιχειρήματά μας. Θέλουμε να βρεθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν", επισήμανε , διευκρινίζοντας όμως ότι "δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα".

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν συνδέεται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τις αμυντικές βιομηχανίες με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.

Έκανε λόγο για χρονική πίεση καθώς πέραν του ότι συνδέεται με τα προαπαιτούμενα του 1 δις ευρώ, «υπάρχουν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες που πρέπει να έρθουν», αναφερόμενο σε εργασίες αξίας 250 εκατ. ευρώ που εκκρεμούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top