Να πως θα χτυπήσουν την διαφθορά... !!!

Σύσκεψη στο υπ.Ανάπτυξης για τα φακελάκια

Οι δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος του υπουργείου στη Συντονιστική Επιτροπή για την Καταπολέμηση τη�� Διαφθοράς Σεραφείμ Τσόκας και ο Εθνικός Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Σπυρίδωνας-Ιωάννης Τέντες. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι Γενικοί Γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ, κ. Γ. Γιαννούσης, Εμπορίου, κ. Σ. Κομνηνός και Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Π. Σελέκος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ακόλουθες δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την καταπολέμηση της διαφθοράς:

Επιμορφωτικό σεμινάριο για τα στελέχη των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ, με σκοπό την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων της στη διακρίβωση και καταπολέμηση φαινομένων απάτης (δράση της Γενικής Γραμματείας ΕΣΠΑ)

Πλήρης εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Συμβάσεων (δράση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου)

•Ν. 4146/2013: αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου που διέπει της στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη διαφάνεια και τον συνεχή έλεγχο των σχετικών διοικητικών διαδικασιών (δράση της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων)

Διάθεση ειδικού εμπειρογνώμονα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα συμμετάσχει στην εφαρμογή της Στρατηγικής Κατά της Διαφθοράς (anti-corruption strategy) σε μόνιμη βάση (δράση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top