Κεφαλογιάννη: Η ελληνική προεδρία θα δώσει έμφαση στη απλοποίηση των διαδικασιών για βίζα

«Θα έχει θετικές επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουριστικό κλάδο»

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το α’ εξάμηνο του 2014, στον τουριστικό τομέα, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση της HOTREC.

Η κα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της διευκόλυνσης της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) σε υπηκόους τρίτων χωρών και «ιδιαίτερα σε αυτούς που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας». Όπως εξήγησε η υπουργός Τουρισμού, αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στον ��υρωπαϊκό ταξιδιωτικό και τουριστικό κλάδο, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια.

Η ίδια, επισήμανε ότι η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ είναι μία βασική οριζόντια προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας: «Η Ελλάδα θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταρτίσει μία στρατηγική της ΕΕ σχετικά με τις “Προκλήσεις και Ευκαιρίες για Θαλάσσιο και Παράκτιο Τουρισμό στην ΕΕ”, προωθώντας την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη των ειδικών αυτών μορφών τουρισμού και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

Η κα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι ο τουριστικός κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και το Υπουργείο Τουρισμού έχει συ��βάλει στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας και στην επανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εξωτερικό.

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι προωθεί σταδιακά διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top