Ένταση και φωνές στη Βουλή για τη «δίκαιη δίκη» της Χρυσής Αυγής

Αρβανίτης: Σας εξέθεσε ο Ρουπακιώτης - Αθανασίου: Όχι σε μένα αυτά

Ένταση επικράτησε στη Βουλή μετά την παρέμβαση του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη.

Ο βουλευτής Αχαΐας επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στη φράση περί «δίκαιης δίκης» που είχε πει ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Ο Δένδιας έδωσε εντολή για πίεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για δίκαιη δίκη, δηλαδή υπάρχουν και άδικες δίκες;».

Ο κ. Αθανασίου παρέπεμψε τον κ. Αρβανίτη στη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που περιγράφει ποια είναι η δίκαιη δίκη και τα στάδια αυτής και επανέλαβε ότι έχιε πλήρη εμπιστοσύνη στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία είναι ανεξάρτητη: «Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της με ευθύνη με τα όπλα του κράτους δικαίου και όχι με βίαιες ενέργειες. Με έκπληξη διάβασα τα περί σκοπιμότητας και διάθεση να προδικάσω το έργο της δικαιοσύνης». Μάλιστα, σημείωσε ότι δέχθηκε από πολλούς κριτική διότι δεν εξέφρασε δημόσια την πεποίθηση ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα καταδικαστούν.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης περί πιέσεων από ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις για δράση εναντίον της Χρυσής Αυγής, ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Δένδια ότι η στάση του να μην απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Χρυσής Αυγής «παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής».

«Ο κ. Ρουπακιώτης ήταν υπουργός Δικαιοσύνης και θα μπορούσε να πει τις επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις του στον πρωθυπουργό ή δημόσια. Δεν ξέρω αν έχουν αποδοθεί σωστά οι δηλώσεις του. Λέω όμως, ότι ο κ. Ρουπακιώτης είναι καλός νομικός και καλός άνθρωπος» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αρβανίτης επιτέθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά σχολιάζοντας οργισμένος πως «πήγε σε Ισραήλ και Αμερική και είπε θα διαλύσει τη Χρυσή Αυγή και θα την εξαφανίσει. Δίνει υπόσχεση σε ξένη κυβέρνηση ότι θα διαλύσει ένα κόμμα».

Η διάθεση, πάντως, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να λάβει το λόγο στη Βουλή για αρκετά περισσότερο απ’ όσο του αναλογούσε, προκάλεσε την παρέμβαση του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δρα��ασάκη: «Η Ολομέλεια αυτή θα αποφασίσει για τους όρους, για το εάν, πότε και με ποιους όρους θα είναι η κοινοβουλευτική παρουσία σας εδώ. Διαπιστώνω μια παρουσία σας, εδώ σήμερα, εριστική. Ζητάτε ειδικά προνόμια από τους συναδέλφους που περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν. Να σας επισημαίνω λοιπόν ότι είναι σε εκκρεμότητα οι ρυθμίσεις με τις οποίες θα λειτουργήσει το Σώμα, που αισθάνεται προσβεβλημένο από τη συμπεριφοράς σας, όσο και ο ελληνικός λαός επίσης. Αποφασίστε κι εσείς λοιπόν, πώς θα συμπεριφερθείτε από δω και πέρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top