Κατά του φόρου στα αγροτεμάχια 60 βουλευτές της ΝΔ

«Υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση στους αγρότες»

«Ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση στους αγρότες» καταγγέλλουν 60 βουλευτές της ΝΔ σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Στην ερώτηση, την οποία υπογράφει πρώτος ο βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, γίνεται λόγος για εμπόδια στην επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας με την υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων.

«Υπάρχει ανισότητα στη φορολόγηση και υπερβολική επιβάρυνση τόσο στους αγρότες που καλλιεργούν τα αγροτεμάχια, όσο και στους κατόχους αγροτεμαχίων που είναι αναξιοποίητα, παρατημένα από τους κατόχους, δηλαδή είναι εγκαταλελειμμένες γαίες που δεν αποδίδουν τίποτα στον κάτοχο» αναφέρουν -μεταξύ άλλων- στην ερώτησή τους οι 60 βουλευτές βασιζόμενοι στους πίνακες για τους συντελεστής θέσης χρήσης, μεγέθους και απόστασης από τη θάλασσα.

«Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες; Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους;» ρωτούν οι βουλευτής της ΝΔ τους δύο υπουργούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top