Ψηφίζεται από την Βουλή η αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

Οι αλλαγές που έγιναν στη διάταξη - ποια «αγκάθια» παραμένουν

Ψηφίζεται από την Βουλή η αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων
Με συμφωνίες αλλά και «αγκάθια» έρχεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη για την διακοπή της χρηματοδότησης κομμάτων, μετά τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο υπουργός Εσωτερικών είχε επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων έως αργά το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. «Στόχος μας είναι η ευρύτερη πολιτική συναίνεση, έτσι ώστε όλοι μαζί να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Βάσει των αλλαγών που επέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, τον τελικό λόγο για τη διακοπή χρηματοδότησης τον έχει η Βουλή και δεν θα γίνεται με υπουργικές αποφάσεις, όπως είχε οριστεί αρχικά.

Η αν��στολή της χρηματοδότησης θα γίνεται κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί αυξημένη πλειοψηφία, 180 βουλευτών.

Επίσης, η διάταξη θα αφορά αποκλειστικά στις περιπτώσεις εγκληματικής οργάνωσης και τρομοκρατίας και θα εφαρμόζεται όταν η δίωξη στρέφεται κατά περισσότερων του ενός πέμπτου των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης ενός κόμματος.

Σημειώνεται ότι σχετική τροπολογία έχει κατατεθεί και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη δική τους τροπολογία κατέθεσαν τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top