Απέχει από την ψηφοφορία η Χρυσή Αυγή - Κασιδιάρης: Άθλια σκευωρία

Πήραν το λόγο οι βουλευτές της ΧΑ - Ξεκίνησε η διαδικασία

Απέχει από την ψηφοφορία η Χρυσή Αυγή - Κασιδιάρης: Άθλια σκευωρία

Χωρίς τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής διεξάγεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία στη Βουλή για την άρση της ασυλίας 6 βουλευτών της, όπως ξεκαθάρισε ο Ηλίας Κασιδιάρης που έχει αναλάβει το ρόλο αναπληρωτή εκπροσώπου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής αφού έχει προφυλακιστεί ο Χρήστος Παππάς.

«Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται περί άθλιας σκευωρίας. Οι παράνομες διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής έχουν αποκαλυφθεί στα μάτια του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «Θα απέχουμε από την ψηφοφορία διότι δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε την απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος που γίνεται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως».

Ο ίδιος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτελεί εντολές ξένων κέντρων όσον αφορά τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι στο σκαμνί της Δικαιοσύνης πρέπει να καθίσουν «οι κλέφτες και οι απατεώνες που υπηρετούν τους διεθνείς τοκογλύφους».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ζήτησε μόνιμη άραση ασυλίας και έκανε λόγο για «σόου προ 20 ημερών στο οποίο “έγραψαν” όλοι το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς, ενώ τώρα για αντίστοιχα θέματα 3 βουλευτές περνάνε τη διαδικασία για την άρση ασυλίας μέσα από τη Βουλή», ενώ ο Στάθης Μπούκουρας ζήτησε ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας του «για να λάμψει η αλήθεια στη Δικαιοσύνη».

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος τόνισε ότι διώκεται για τα πιστεύω του: «Διώκομαι για αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν έχω διαπράξει κάτι μεμπτό. Υπήρξε μία αναφορά του ονόματος του από ψευδομάρτυρα που ανέφερε ότι με γνώρισε κάπου, κάποτε σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε πως το «έγκλημα» του για το οποίο δηλώνει ένοχος είναι η αγάπη για την πατρίδα και αναφέρθηκε στην κόρη του που θα έρθει στον κόσμο σε λίγες μέρες: «Ο Κωστής Παλαμάς είπε κάποτε "θα 'ρθούνε, θα περάσουν, Κκιτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί". Σε λίγες ημέρες θα έχει γεννηθεί η κόρη μου. Θα τις πω “κορίτσι μου, κάποια στιγμή θεωρήθηκε έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα σου ανιδιοτελώς, να προσφέρεις το μισθό σου σε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη, να δίνεις αίμα σε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη. Και θα της πως σε όλα αυτά δήλωσα ένοχος! Στα υπόλοιπα, όμως, δηλώνω αθώος. Την αγάπη για την πατρίδα και τους συνανθρώπους μου θα την έχω μέχρι να πεθάνω. Όταν η κόρη μου θα βλέπει αυτό το βίντεο θα έχω δικαιωθεί και το δίκαιο θα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top