Τσίπρας: στο στόχαστρο του Μνημονίου το ελληνικό πανεπιστήμιο

Υποστήριξε ότι δέχεται «ολομέτ��πη επίθεση»

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια Ολομέτωπη επίθεση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , επειδή όπως είπε «βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου».

Κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας - δασκάλων, φο��τητών και εργαζομένων – αλλά και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση της διαθεσιμότητας «εξοργιστική από κάθε άποψη» επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούντ��ι από την μια μέρα στην άλλη στην εργασιακή ανασφάλεια, γιατί η «μαζική αυτή σφαγή» δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τέλος επειδή αντικειμενικά οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίσθηκε ακόμα ότι δρομολογείται πλέον ανοιχτά η επιβολή διδάκτρων, πρώτα από τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Έρχεται η Παιδεία ως κερδοφόρος αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πτυχίων» τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top