Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Παπούλια: η Ελλάδα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα

Τι ανέφερε για τις πιέσεις της τρόικας προς τη χώρα μας

Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Παπούλια:  η Ελλάδα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα

«Η Ελλάδα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα χάρις στις δραματικές θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή εμφανίζει το καλύτερο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα σε όλη την Ευρωζώνη, 5% του ΑΕΠ. Είναι ένα δημοσιονομικό θαύμα αυτό που έχει συντελεστεί. Δεν μπορούμε να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Σχετικά με τις «πιέσεις» που δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι «για μία ακόμη φορά ανακυκλώνεται μία διεθνής συζήτηση για την Ελλάδα, σαν να είναι η χώρα μας το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο στόχος πλέον είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση. «Δεν έχει κανένα νόημα να πετυχαίνεις στόχους του πλεονάσματος στον αριθμητή όταν χάνεις πόντους στον παρονομαστή» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης επισήμανε επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, παρ’ ότι διογκώνεται λόγω της συνεχόμενης ύφεσης, είναι 350 τρις περίπου, την ώρα που οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, όλες μαζί έχουν 7 τρισεκατομμύρια χρέος.

«Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή ως πρόβλημα χρέους σε απόλυτα μεγέθη. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μία προσέγγιση η οποία να είναι άψογη τεχνικά, αλλά υπεύθυνη και διορατική πολιτικά. Και πρέπει τα μηνύματα που στέλνουμε ως Ευρώπη, ως Ευρωζώνη, σε σχέση με την Ελλάδα αλλά και σε σχέση με τη θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία να είναι καθαρά» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top