Νέο φόρο στο φυσικό αέριο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ !!!!

Τροπολογία-ΣΟΚ «καίει» τους Έλληνες καταναλωτές

Νέο φόρο στο φυσικό αέριο ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ !!!!

​Πρωτοφανές….. 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντί να ζητούν μειώσεις στους φόρους που έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες, ζητούν να επιβληθεί νέος φόρος και στο φυσικό αέριο!!! Και είναι αδιανόητο για δύο λόγους: πρώτον, οι γαλάζιοι βουλευτές μάλλον αγνοούν πως η τιμή του αερίου στην χώρα μας είναι κατά 30%-40% υψηλότερη από τον μέσον όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεύτερον κόβουν τα χέρια σε πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι αδυνατώντας να αγοράσουν πετρέλαιο, είχαν καταφύγει στην φθηνότερη λύση του φυσικού αερίου για να ζεσταθούν!!!!

Με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ζητούν μάλιστα ο φόρος να μπει αναδρομικά στις πωλήσεις φυσικού αερίου, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα των ΑΠΕ που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια κυρίως από τις υψηλές ταρίφες και την μαζική ένταξη φωτοβολταϊκών στο ηλεκτρικό σύστημα, σε συνδυασμό βεβαίως και με τις υπόλοιπες στρεβλώσεις της ενεργειακής αγοράς.

Με την τροπολογία ζητείται να «επιβάλλεται έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ στο φυσικό αέριο επί του τιμήματος των πωλήσεων που λαμβάνουν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2014».

Στόχος είναι όπως γράφει και η αιτιολογική έκθεση να «συμμετέχουν στην κάλυψη του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ της ΛΑΓΗΕ ΑΕ όλες οι ΑΠΕ και το φυσικό αέριο όπως άλλωστε αποζημιώνονται από την ΛΑΓΗΕ. Με τη διεύρυνση των φορολογούμενων επενδύσεων και την παράλληλη ελάφρυνση των ασύμφορων πλέον φωτοβολταϊκών πάρκων θα επιτευχθεί αφενός η πιο σύντομη κάλυψη του ελλείμματος αλλά και θα γίνουν πάλι ανταγωνιστικά και προσοδοφόρα τα φωτοβολταϊκά χωρίς να επηρεαστούν τα είδη ΑΠΕ».

Να η λίστα με... τους βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία !!!

VOULEFTES.jpg

VOULEFTES2.jpg
VOULEFTES3.jpg

VOULEFTES4.jpg

Όλη η τροπολογία

Apet.pdfApet.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top