Πάγκαλος: Μία εθνική εορτή είναι αρκετή. Δεν χρειάζεται η 28η Οκτωβρίου!

Επίθεση και σε Τσίπρα: Είναι ανεπάγγελτος, το μόνο που έχει κάνει είναι καταλήψεις

Πάγκαλος: Μία εθνική εορτή είναι αρκετή. Δεν χρειάζεται η 28η Οκτωβρίου!

Έκαστος στο είδος του και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στις... συνεντεύξεις και δηλώσεις που προκαλούν σάλο και αντιδράσεις!

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον Βήμα FM, δήλωσε ότι η εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να καταργηθεί, επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον «ανεπάγγελτο καταληψία» ενώ έκανε λόγο για συντονισμό ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής!

Όσον αφορά την 28η Οκτωβρίου και τις παρελάσεις, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε: «Κατ' αρχήν, είναι εντελώς γελοίο και απαράδεκτο να γίνεται σχολική παρέλαση. Το θεωρώ απαράδεκτο. Βεβαίως και πρέπει να γίνονται σχολικές εορτές την 25η Μαρτίου και ίσως την 28η Οκτωβρίου, γιατί έχουμε δύο εθνικές εορτές. Αλλά πρέπει να περιορίζονται στο χώρο του σχολείου. Κάντε μια δημοσκόπηση και αν ο λαός συνεχίσει να θέλει να βλέπει την παρέλαση, το θέμα είναι πώς θα την κάνουμε με τα λιγότερα δυνατά έξοδα. Ο Αβραμόπουλος βρήκε χορηγό για τα έξοδα και πολύ καλά έκανε. Είμαι υπέρ της ιδέας… Οργανώστε μια εκστρατεία, λοιπόν, να καταργηθούν οι σχολικές παρελάσεις. Δεύτερον, θεωρώ απαράδεκτο να έχουμε δύο εθνικές εορτές. Μία εθνική εορτή έχουμε: 25η Μαρτίου. Αυτή είναι η εθνική εορτή. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που πρέπει να τιμούμε. Ας κάνουμε γιορτές στο σχολείο, αλλά δύο παρελάσεις το χρόνο είναι υπερβολικό».

Επίθεση σε Τσίπρα: Είναι ανεπάγγελτος, το μόνο που έχει κάνει είναι καταλήψεις

Στη συνέχεια επιτέθηκε (κατά την προσφιλή του συνήθεια) στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο λαός τον τίμησε με τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είναι παντελώς ανεπάγγελτος και η μόνη του δραστηριότητα είναι ότι καταλάμβανε το σχολείο του κάθε τόσο και το έκλεινε».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν καλοί και κακοί τρομοκράτες»

«Όταν λέω για τάγματα εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξανίσταται. Αυτοί που πετάνε γιαούρτια και βρίζουν» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε: «Ο κ. Κατρούγκαλος, αυτός ο ούρμπαν-στρούμπαν φύρερ και οι οπαδοί του, δεν είναι τάγματα εφόδου; Τι διαφορά έχουν τα τάγματα εφόδου; Δεν ανέχομαι πια αυτό το πράγμα που επικρατεί στην Ελλάδα, αυτή η άθλια ιδεολογία που μας έχει καταστρέψει για τον καλό και κακό τρομοκράτη, τον καλό και κακό τραμπούκο, που εξαρτάται από την ιδεολογική του προσέγγιση. Αν είναι από τα δεξιά, είναι απορριπτέοι και πρέπει να τους κρεμάσουμε και να τους ανασκολοπήσουμε, να τους τιμωρήσουμε βαρύτατα. Αν είναι από τα αριστερά, είναι προοδευτικούληδες. Αν είναι μαρξιστές και λενινιστές του αισχίστου είδους που έχουν πίστη παράλογη σε ένα σύστημα που έχει καταργηθεί εδώ και 20 χρόνια στον κόσμο όλο, πρέπει να τους τιμούμε, να τους σεβόμαστε, να τους δίνουμε προσοχή σε ό,τι λένε και να τους ψηφίζουμε κιόλας».

«Βλακώδης η θεωρία των δύο άκρων»

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος: αναφέρθηκε και στη θεωρία των δύο άκρων χαρακτηρίζοντάς την «βλακώδη», ενώ έκανε λόγο για συντονισμό ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής: «Η θεωρία των δύο άκρων δεν με ενδιαφέρει. Ως έννοια τη θεωρώ βλακώδη. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη δημιούργησε, για να απαλλαγεί από τις ευθύνες του που είναι δεδομένες. Παράλληλα με τη Χρυσή Αυγή και σε συντονισμό μαζί της, εξαπέλυσε ένα κίνημα πολιτικής και ιδεολογικής βίας που μπορεί να οδηγήσει και σε περιπτώσεις σαν του άτυχου Φύσσα στο Κερατσίνι ή μπορεί να μην έχει οδηγήσει ακόμα. Αλλά έχει οδηγήσει στην περίπτωση των άτυχων που δούλευαν στη Μαρφίν, εκείνη τη μέρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από το μπλοκ του και αποφάσισαν να κάψουν τους απεργοσπάστες. Έχω δει όλο το φιλμ με πολλή προσοχή και με τεχνικούς του, βγήκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Φωνάζει το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ “κάψτε τους απεργοσπάστες”, βγαίνουν από εκεί και δεν έχουν καμία ευθύνη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top