Ο τιμοκατάλογος της ΕΛΑΣ για τη φύλαξη προσώπων: Πιο «τσουχτερή» η φύλαξη ιδιωτών!

2.000 ευρώ το μήνα ο κάθε αστυνομικός και 50 ευρώ την ημέρα το όχημα!

Ο τιμοκατάλογος της ΕΛΑΣ για τη φύλαξη προσώπων: Πιο «τσουχτερή» η φύλαξη ιδιωτών!
Πιο «τσουχτερή» θα είναι πλέον η φύλαξη ιδιωτών από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπει το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που έχουν καταρτίσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι ιδιώτες με ατομικό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, θα πληρώνουν «χρυσές» τις υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από αστυνομικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κάθε αστυνομικός θα «κοστίζει» 2.000 ευρώ το μήνα, ενώ 50 ευρώ την ημέρα θα «κοστίζει» το κάθε διατιθέμενο όχημα. Έτσι, ιδιώτης πχ. με 2 αστυνομικούς φρουρούς και ένα καθημερινά διαθέσιμο όχημα θα πληρώνει τέλος υπέρ του Δημοσίου 5.500 ευρώ το μήνα!
Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου για την αστυνομική φύλαξη ιδιωτών, με το οποίο ζητούσε να μάθει πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη, ποιες ιδιότητες κατέχουν αλλά και πόσα είναι τα έσοδα που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από την πληρωμή εξόδων φύλαξης.
Όσον αφορά το τελευταίο, σύμφωνα με το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, από τις 15/03/2012 (που εκδόθηκε η πρώτη ΚΥΑ για την παροχή υπηρεσιών και μέσων από την ΕΛΑΣ προς ιδιώτες, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, με καταβολή ανταλλάγματος και μέχρι την 18/09/2013) έχει κατατεθεί συνολ��κό ποσό ύψους 411.379,63 ευρώ στον Φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Δένδιας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι τα στοιχεία που αφορούν στην προστασία προσώπων «δεν είναι ανακοινώσιμα για ευνόητους λόγους», ωστόσο διαβεβαίωσε ότι επανεξετάζονται τακτικά τα δεδομένα για τη συνέχιση ή τη διακοπή της προστασίας ανάλογα με την επικαιρότητα και τις εξελίξεις.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top