«Όχι» από Κουβέλη στην πρόταση για Κεντροαριστερά

Προτείνει τη συγκρότηση ενός προοδευτ��κού τρίτου πόλου

«Όχι» σε εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέει ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος προτείνει τη συγκρότηση ενός προοδευτικού τρίτου πόλου μιλώντας στο Έθνος.

«Η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού αφορά δυνάμεις που βρίσκονται πλησίον της ΔΗΜΑΡ» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος αναφερόμενος στο κείμενο των 58 προσωπικοτήτων για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς υπογραμμίζει ότι «είναι απαραίτητη η αναζήτηση συγκλίσεων και πολιτικών διεξόδου από την κρίση».

Σχετικά με μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι «δεν δημιουργείται αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση» και προσθέτει πως το ΠΑΣΟΚ «όπως πολιτικά εκφράζεται, έχει κάνει βασικές επιλογές που μας βρίσκουν αντίθετους».

Ο κ. Κουβέλης οριοθετεί την προοπτική του προοδευτικού τρίτου πόλου, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα ούτε της συντηρητικής πολιτικής, ούτε βέβαια μιας Αριστεράς που ρέπει στον λαϊκισμό και επαγγέλλεται στην επιστροφή στο χθες» θέτοντας και τις διαχωριστικές γραμμές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, απευθύνει πρόσκληση για συστράτευση «σε όλες τις ευρύτερες δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας και όλων των δυνάμεων που θέλουν να εμβαθύνουν τη δημοκρατία με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική έννοια».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top