Ο Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος που έφαγε πρόστιμο 992.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ!

Δηλώνει απογοητευμένος ο ίδιος: «Έχω φορολογηθεί για τα χρήματα»

Ο Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος που έφαγε πρόστιμο 992.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ!

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είναι ο δικηγόρος που το ΣΔΟΕ τ��υ επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ για φοροδιαφυγή καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αφορούσε υπόθεση κληρονομιάς που έλαβε χώρα πριν από 14 χρόνια, με τον κ. Μητρόπουλο να δηλώνει απογοητευμένος και να απαντά πως είχε καταθέσει βεβαίωση επίσημης μεταφοράς και δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με Τα Νέα, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του», εξηγώντας ότι τα χρήματα αυτά τα έφερε από το εξωτερικό το 2004 και φορολογήθηκαν κανονικά: «Είμαι ο μοναδικός Έλληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».

Ο κ. Μητρόπουλος εξηγεί ότι δήλωσε τα χρήματα στη φορολογική δήλωση του 2005 αλλά δεν τα κράτησε στη συνέχεια και τα έδωσε σε συναδέλφους του.

Παράλληλα, προαναγγέλλει πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιηθούν στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top