Νέα δημοσκόπηση: Κονταροχτυπιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστοι!

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή - Πάνω από το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ!

Νέα δημοσκόπηση: Κονταροχτυπιούνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστοι!
Μάχη μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και… αναποφάσιστων δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για το newpost.gr από 7-11 Οκτωβρίου σε Α’ και Β’ Αθήνας.
Οι νίκες για τα δύο κόμματα είναι μοιρασμένες στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ κρατάει τα σκήπτρα στην Α’ Αθηνών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ρεβάνς (και με διαφορά) στη Β’ Αθηνών. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και πως το ΚΚΕ αναδεικνύεται τέταρτη δύναμη.
Ειδικότερα:
aathinon.jpg
Α’ Αθηνών
ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
Χρυσή Αυγή 8,5%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,9%
Δημοκρατική Αριστερά 3,6%
Άλλο 4,5%
Λευκό/άκυρο 2,8%
Δεν θα ψηφίσω 4,7%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 19,9%
bathinon.jpg
Β’ Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΝΔ 17%
Χρυσή Αυγή 8,2%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1%
Δημοκρατική Αριστερά 3,8%
Άλλο 5,6%
Λευκό/άκυρο 4,4%
Δεν θα ψηφίσω 4,1%
Δεν έχω αποφασίσει/Δεν απαντώ 18%
Μισθοί, ανεργία και φόροι απασχολούν τους Έλληνες
Ως πρώτο πρόβλημα την οικονομική κατάσταση και συγκεκριμένα τους χαμηλούς μισθούς ανέφεραν 8 στο��ς 10 Έλληνες, με την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια να ακολουθούν. Τέσσερις στους δέκα, εξάλλου, δήλωσαν ότι ανησυχούν έντονα για την ανεργία.
Ακολουθούν τα προβλήματα ασφάλειας των πολιτών, η Υγεία και η Παιδεία, ενώ υψηλές είναι και οι αναφορές σε τοπικά προβλήματα (καθαριότητα, συγκοινωνίες κλπ).
Η απαισιοδοξία για την προσωπική πορεία αλλά και την πορεία της χώρας επίσης κυριαρχούν, ενώ το 55% αναμένει επιδείνωση για τη ζωή του τα επόμενα 2-3 χρόνια στην Α’ Αθήνας, ενώ στη Β’ Αθήνας αυτό ανεβαίνει στο 61,7%.
Κανέλλη, Κεφαλογιάννη, Αβραμόπουλος πρώτοι στις προτιμήσεις
Στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές.
Και στη Β’ Αθηνών την πρωτιά έχει μια γυναίκα, η Σοφία Σακοράφα η οποία αγγίζει το 50%, ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top