ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:Ο Δένδιας σταματά να απαντά στις ερωτήσεις Χρυσαυγιτών βουλευτών!

Διαβάστε την απόφαση του υπ.Προστασίας του Πολίτη

Έγγραφο που διαβιβάστηκε στη διεύθυνση κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, μετά από ερωτήσεις που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς, ξεκαθαρίζει πως το υπουργείο σταματά να απαντά σε ερωτήσεις της ΧΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει «Κατόπιν της άσκησης ποινικής δίωξης για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Π.Κ.) σε βάρος πλειάδας στελεχών του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και της διαταχθείσας προσωρινής κράτησης, μεταξύ άλλων, του γενικού γραμματέα και δύο ακόμη βουλευτών αυτού ως επικίνδυνων για τέλεση νέων εγκλημάτων (άρθρο 282 Π.Κ.), ευρισκόμαστε σε αδυναμία να υπεισέλθουμε σε θέματα τιθέμενα δια μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου υποβαλλόμενων από βουλευτές της ομώνυμης κοινοβουλευτικής ομάδας, καθόσον η διεκπεραίωσή τους, ενόσω εκκρεμεί η ποινική υπόθεση και αυτοί παραμένουν στην εν λόγω ομάδα και κόμμα, θα ερχόταν σε αντίθεση με τα συνταγματικά και κοινοβουλευτικά θέσμια».

Οι ερωτήσεις των κ.κ Γρέγου και Παππά αφορούσαν την εγκληματική δράση Αλβανών στα χωριά του Γράμμου και είχαν κατατεθεί στις 9 και στις 12 Σεπτεμβρίου 2013,αντίστοιχα, ενώ η ερώτηση του κ. Παναγιώταρου αφορούσε στις κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ και είχε κατατεθεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top