Μας κοροϊδεύουν με το ενιαίο μισθολόγιο: Απόφοιτος Δημοτικού παίρνει περισσότερα από πτυχιούχο

Δέκα μήνες μετά επικρατεί χάος με το μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μας κοροϊδεύουν με το ενιαίο μισθολόγιο:  Απόφοιτος Δημοτικού παίρνει περισσότερα από πτυχιούχο
Δέκα μήνες μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, χάος είναι η λέξη που περιγράφει την κατάσταση, καθώς αρκετές υπηρεσίες έχουν βρει τον τρόπο να τον παρακάμψουν.
Σύμφωνα λοιπόν με επίσημα στοιχεία των υπουργείων που κατατέθηκαν στη Βουλή κάθε υπουργείο εξακολουθεί να αμείβει τους υπαλλήλους του, αλλά και να τους δίνουν επιδόματα που έχουν καταργηθεί.
Για παράδειγμα, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που συνεχίζουν να παίρνουν το επίδομα για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο όμως καταργήθηκε πριν από ��να μήνα, καθώς και άλλα επιδόματα που αυξάνουν τον μισθό τους από 10% έως 40%.
Τα στοιχεία για το μισθολογικό κόστος των δημοσίων υπαλλήλων έφτασε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, αλλά ακόμα και οι υπουργοί που υπέγραψαν τους καταλόγους δηλώνουν άγνοια για την παράκαμψη του νόμου.
Από τα 18 υπουργεία, μόνο τα εννέα κατέθεσαν τα μισθολογικά στοιχεία των υπαλλήλων τους στη Βουλή, ενώ ανάμεσα σ’ αυτά που δεν απάντησαν ήταν και το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Εργασίας.
Ο νέος νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο ορίζει ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης φτάνει τα 1.600 ευρώ και ενός υπαλλήλου τεχνολογικής εκπαίδευσης τα 1.520 ευρώ.
image (1).jpg
Τα μόνα υπουργεία στα οποία εφαρμόζεται στο ακέραιο ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο είναι το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα εξακολουθούν να χορηγούν πριμ παραγωγικότητας που κανονικά θα έπρεπε να καταργηθεί.
Για παράδειγμα ο μέσος μισθός ενός υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Ανάπτυξης φτάνει τα 2.672 ευρώ και στο υπουργείο Υποδομών τα 2.345, 23 ευρώ. Την ίδια ώρα σε ορισμένους φορείς το προσωπικό τεχνολογικής εκπαίδευσης παίρνει μεγαλύτερο μισθό από εκείνο της πανεπιστημιακής.
Χαρακτηριστικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν μεγαλύτερο μισθό και από πτυχιούχους, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου απόφοιτος του Δημοτικού παίρνει μεγαλύτερο μισθό από τον υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο υπουργείο Εσωτερικών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top