Κόντρα και για τα δάνεια του ΟΕΕΚ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δηλώσεις Στρατούλη και αντίδραση

Κόντρα και για τη ρύθμιση των δανείων του ΟΕΕΚ ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης υποστήριξε:

«Η ΝΔ τώρα τελευταία όλο πέφτει από τα σύννεφα. Επειδή το «εξωκοινοβουλευτικό» κομμάτι της ΝΔ δεν θυμάται τι συζητά στη Βουλή το κοινοβουλευτικό της και προφανώς τι έλεγε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ «για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες νοικοκυριών», που συζητήθηκε πριν μήνες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλειά της και απορρίφτηκε από την τότε τρικομματική κυβερνητική πλειοψηφία, τους θυμίζουμε, ότι μεταξύ άλλων προβλέπει: -Την περικοπή των δόσεων των τοκοχρεολυσίων των δανείων κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριού, ώστε να μην ξεπερνούν το 30% του πραγματικού διαθέσιμου (μετά την αφαίρεση φόρων και εισφορών) μηνιαίου εισοδήματός τους, και την απαλλαγή τους από το υπόλοιπο ποσό της δόσης με οριστική διαγραφή του υπολοίπου αυτού σε ετήσ��α βάση

-Τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση των εισοδημάτων του κάθε νοικοκυριού κατά τα χρόνια του Μνημονίου.»

Σε κάθε περίπτωση εκεί στις μονταζιέρες της ΝΔ, για να μην εκτίθενται διαρκώς, πριν αρχίσουν τις συρραφές και τα μοντάζ τους ας ρωτούν και κανένα κοινοβουλευτικό τους στέλεχος».

Απαντώντας στον κ. Στρατούλη, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «Επειδή η ανακοίνωσή τους δεν διαφωτίζει ούτε καν τους ίδιους, περιμένουμε συγκεκριμένες και άμεσες απαντήσεις. Η ολική διαγραφή των χρεών που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει κοστολογηθεί; Πόσο κοστίζει; Και ποιος θα τη χρηματοδοτήσει;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top