ΠΑΣΟΚ: μείζον ζήτημα να μην ληφθούν άλλα μέτρα

Κατηγορηματικά αντίθετο σε τυχόν επιβολή τους

ΠΑΣΟΚ: μείζον ζήτημα να μην ληφθούν άλλα μέτρα
«Μείζον ζήτημα» χαρακτηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ το θέμα της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων και εκφράζουν την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο επιβολής τους.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη παραπέμπουν στη χθεσινή ομιλία του κ. Βενιζέλου, στην οποία ήταν κατηγορηματικός λέγοντας:«Όχι μέτρα, όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι ανακύκλωση της ύφεσης και της ανεργίας» υπενθυμίζουν ότι ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζουν ότι η θέση αυτή «απαντά απόλυτα στα διάφορα σενάρια που καθημερινά αναπτύσσονται».

Από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν επίσης ότι «νέα μέτρα, δεν αντέχει η κοινωνία, δεν αντέχει το πολιτικό σύστημα, δεν το ��ντέχει κανείς. Δεν το αντέχει η Ευρώπη ως ιστορική, κοινωνική και αναπτυξιακή οντότητα».

Δέχονται πάντως ότι «αυτό ισχύει για όλους, την κυβέρνηση, για τα δύο κόμματα, για τον πρωθυπουργό και για τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Σύμφωνα με τη Τρικούπη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Προγραμματικό Πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας, στην οποία το ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλη έμφαση.

Στα «αγκάθια» των σχέσεων με τη ΝΔ συμπεριλαμβάνουν τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στον «Καλλικράτη». Όπως αναφέρουν οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη δεν επιτρέπονται αιφνιδιασμοί για αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι επέμεινε στην πρότασή του για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και ζητά από την κυβέρνηση «έξω από επικοινωνιακές λογικές να διαπραγματευθεί την μείωσή του, ανακουφίζοντας τους πολίτες εν όψει του χειμώνα».

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά ακόμα να επανεξετασθεί η επιβολή «εισιτηρίου» 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία, «τόσο για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες, όσο και για να παραμείνει η καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας στους πολίτες».

Όσον αφορά το ζήτημα της ενότητας της ευρύτερης «κεντροαριστεράς», στο ΠΑΣΟΚ παραπέμπουν σε μία άλλη αναφορά του κ. Βενιζέλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου: «Είμαστε έτοιμοι με απόλυτο σεβασμό, με απόλυτη ισοτιμία να συνομιλήσουμε και να συστρατευτούμε με Κινήσεις και πρόσωπα που βλέπουν τον εαυτό τους εντεταγμένο στην ευρύτερη προοπτική του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της Κεντροαριστεράς της ευθύνης». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top