Στη Βουλή δικογραφίες και για Βενιζέλο-Στουρνάρα!

Πρώην μέλος του ΤΑΙΠΕΔ εναντίον του ΥΠΟΙΚ: Διαφώνησα και με έδιωξε!

Η μέρα των… μηνύσεων είναι η σημερινή για τη Βουλή!

Μετά τη δικογραφία για τον Γιώργο Παπανδρέου μετά από μήνυση πολίτη, η Βουλή είχε και νέες… παραλαβές!

Συγκεκριμένα στο Κοινοβούλιο έφθασε δικογραφία, η οποία αφορά τον υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά από μήνυση που κατέθεσε το πρώην μέλος του ΔΣ του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Άννα Ζωηρού.

Στα διαβιβαστικά κείμενα του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντελή, δεν γίνεται αναφορά στο περιεχόμενο της μήνυσης. Σημειώνεται, ωστόσο, πως η κ. Ζωηρού είχε καταγγείλει, με επιστολή της στον πρωθυπουργό, πως με πρωτοβουλία του Γιάννη Στουρνάρα απομακρύνθηκε από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας διαφωνήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και έχοντας αντιδράσει σε παραβιάσεις του κανονισμού λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου, στην αλλαγή των όρων του διαγωνισμού για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ ΑΕ), σε αντικανονικές ανανεώσεις συμβάσεων συμβούλων κ.ά.

Έχει και συνέχεια: Δύο ακόμα δικογραφίες στη Βουλή!

Άλλες δύο δικογραφίες διαβιβάστηκαν σήμερα στη Βουλή.

Η μία αφορά τον τέως υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φίλιππο Σαχινίδη, αντίστοιχα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του πρώην αστυνομικού Δ. Γεωργακόπουλου, για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου.

Η δεύτερη δικογραφία συντάχθηκε κατό��ιν μηνυτήριας αναφοράς του εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την τήρηση των Συμφωνιών του Ελσίνκι Π. Δημητρά κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου και προκατόχων του υπουργών και υφυπουργών, για «πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top