ΣΥΡΙΖΑ: «Ομολογία ενοχής» η ομιλία Σαμαρά στην ΠΕ της ΝΔ

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «λάσπη» και «εμφυλιοπολεμικό κλίμα»

Σκληρή κριτική στην ομιλία του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ομιλία του κ. Σαμαρά αποτελεί «ομολογία ενοχής» για τη δράση της Χρυσής Αυγής το προηγούμενο διάστημα. Κατηγορεί επίσης τον πρωθυπουργό για «λάσπη» και «εμφυλιοπολεμικό κλίμα».

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη Χ.Α, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες.

Εξάλλου, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές στο βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης.

Την ίδια στιγμή, ο κ.Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Ποιος ακριβώς κάλυψε κ.Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πως ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημ��κρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία πο�� διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;

Ως εδώ κ.Σαμαρά. Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top