Φεύγει Αλβανία ο Βενιζέλος!

Διαδοχικές συναντήσεις και μεγάλη ατζέντα

Φεύγει Αλβανία ο Βενιζέλος!

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, αυθημερόν, την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δε��τός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι και θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον Υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά και με τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλη Ντούλε .

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός στην έδρα της Εκκλησίας της Αλβανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κ. Βενιζέλου θα βρεθεί ένας μακρύς κατάλογος θεμάτων: η εκκρεμότητα της διαδικασίας επικύρωσης της συμφωνίας για τις θαλάσσιες περιοχές, το θέμα καθορισμού της ΑΟΖ, ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας, με αιχμή τον αγωγό ΤΑΡ, θέματα της ελληνικής μειονότητας, αλλά και μεταναστευτικά ζητήματα διμερείς οικονομικές σχέσεις αλλά και διμερή προβλήματα (όπως αυτό που προέκυψε στην έκδοση αλβανικών διαβατηρίων, όπου τα ελληνικά τοπωνύμια δεν αναγράφονται με τη διεθνή, αλλά με την αλβανική ονομασία τους).

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με τους Αλβανούς αξιωματούχους και θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πορεία της Γείτονος και την ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top