Στον Παπούλια οι δικαστές: «Θέλω να είστε “Τερτσέτηδες”»

«Είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη» διαμήνυσε ο Αθανασίου

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτήρισε τον θεσμό της Δικαιοσύνης σημαντικό πυλώνα της κοινωνικής ευταξίας και σταθερότητας και αναφέρθηκε στη δύσκολη εποχή που διανύουμε: «Σήμερα σε μια δύσκολη εποχή είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το συντακτικό κατηγόρημα και νομίζω ότι έχετε τη δύναμη και τη θέληση να αντεπεξέλθετε στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Τις περνάμε όλοι μαζί. Δεν είναι δύσκολη μόνο για σας είναι για όλους μας. Και για τον κ. υπουργό που προέρχεται από εσάς και καταλαβαίνει καλύτερα τα προβλήματά σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενο�� στους δικαστικούς, τόνισε πως «κάποτε υπήρξε ένας πρωθυπουργός, ο οποίος σκέφτηκε να διπλασιάσει τις απολαβές των δικαστικών» και εξήγησε πως «δεν το έκανε για κάτι άλλο, παρά για να είστε πάνω από οποιαδήποτε οικονομική πίεση που μπορεί να δέχεστε».

Παράλληλα, σε μια δήλωση με νόημα, ζήτησε από τους δικαστικούς να είναι «Τερτσέτηδες»: «Ελπίζω γρήγορα να τελειώσει για όλους μας αυτή η δύσκολη οικονομική περίοδος. Εγώ είμαι από τους αισιόδοξους που πιστεύουν ότι θα περάσει, οπότε νομίζω ότι θα γευτούμε όλοι μας και πρώτοι εσείς τα αγαθά που θα προκύψουν από τη νέα εποχή. Σας εύχομαι ακόμα μία φορά καλή δύναμη και Τερτσέτηδες να είστε και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι «η Δικαιοσύνη είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη», ενώ έπλεξε το εγκώμιο των προέδρων και των αντιπροέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

* Ο Γιώργος Τερτσέτης μαζί με τον Αναστάσιο Πολυζωίδη (μέλος και πρόεδρος αντίστοιχα του 5μελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που θα δίκαζε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και άλλους αγωνιστές της Επανάστασης) έμειναν στην ιστορία ως ιερά σύμβολα της Δικαιοσύνης καθώς αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόφαση κ��ταδίκης σε θάνατο του Γέρου του Μωριά, την οποία επιθυμούσε η Αντιβασιλεία. Η γενναία στάση τους τιμωρήθηκε με παύση από τα καθήκοντα και φυλάκιση, αλλά στην συνείδηση του ελληνικού λαού έμειναν ως λαμπρά παραδείγματα ακεραιότητας και φωτεινά σύμβολα της Δικαιοσύνης που αντιστέκεται σε πιέσεις και υπερασπίζεται το δίκαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top