Δέσμευση Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ούτε εκλογές

«Πρέπει να τελειώνουμε με τους εγκληματίες» τόνισε ο πρωθυπουργός

​Για την πολιτική επικαιρότητα , τις εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή ,τις ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό, τα σενάρια εκλογών και την κρίση μίλησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις πολιτικών που μιλούν για νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως δεν θα υπ��ρξουν νέα μέτρα και πως η χώρα βγαίνει σιγά σιγά από την οικονομική κρίση. Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα, "προπύργιο" σταθερότητας", ενώ εκτίμησε πως σύντομα η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται .

"Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Το είπε και η πρόεδρος του ΔΝΤ , ενώ και η κομισιόν ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρχουν νέοι φόροι, γιατί απλά πετυχαίνει η Ελλάδα, πετυχαίνουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα» τόνισε ο κ.Σαμαράς, αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α.Τσίπρα

«Κάποιοι ακούν επιτυχία και αφρίζουν … Κάποιοι δεν θέλουν να πετύχει η Ελλάδα και καλλιεργούν την απελπισία και σπρώχνουν την χώρα στον εξτρεμισμό. Δεν έχουν υπευθυνότητα, το μόνο που εύχονται είναι να αποτύχει η χώρα , αλλά το χατίρι δεν θα τους το κάνουμε» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πως η πρόοδος της χώρα μας θα φανεί σε λίγο και μέσα στην Ελλάδα.

"Δεν θα αφήσουμε τον πόνο να γίνει απελπισία" τόνισε.

"Δεν θα γίνουν εκλογές- Θα εξαντλήσουμε την 4ετία"

Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών, ο κ.Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ορίζοντας της κυβέ��νησης είναι η τετραετία «Την τετραετία θα την εξαντλήσουμε και στο μέλλον θα πάμε καλύτερα .Κανείς δεν θα ανακόψει την πορεία σταθερότητας της χώρας» είπε με νόημα, εξαπολύοντας επίθεση στην στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευση.

"Θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα το φαινόμενο των νεοναζί"

«Η ΝΔ ταυτίζει την έννομη τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη.. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς νομιμότητα και δικαιοδύνη. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς νομιμότητα και δικαιοσύνη . Όσοι παραβιάζουν την νομιμότητα, παραβιάζουν την δημοκρατία» τόνισε ο κ.Σαμαράς στην αρχή της ομιλίας του, σχολιάζοντας τα τελευταία γεγονότα με την Χρυσή Αυγή, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα του να εξοντώσει τους νεοναζί .

«Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της έντασης και της βίας …Το φαινόμενο των νεοναζί είναι παράδοξο είναι θανάσιμος κίνδυνος κ��ι η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί.. Υπήρξαν οι χειρότεροι τύραννοι» τόνισε ο κ.Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει «όπως είναι …. ως εγκληματίες».

«Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους, γιατί μας απομονώνουν. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να δείξουμε μηδενική ανοχή στις παρανομίες τους αλλά και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν» τόνισε ο πρωθυπουργός , δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην δικαιοσύνη για τον τρόπο που κινήθηκε αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κ.Σαμαράς μίλησε παράλληλα και για την ανάγκη εξάλειψης των αιτιών που δημιούργησαν την Χ.Α

Εύσημα στην δικαιοσύνη -

«Πότε ως τώρα δεν είχε ξαναγίνει αυτό … Η δικαιοσύνη προφυλάκισε βουλευτές και όλα αυτά έγιναν με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που μας επιτρέπει να προστατέψει την δημοκρατία. Αυτό που έλειπε ήταν η πολιτική βούληση» συμπλήρωσε ο κ.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως τώρα αυτή η κυβέρνηση έχει πολιτική βούληση.

Συνεχίζοντας την αναφορά του στους Χρυσαυγίτες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρόθυμός να σεβαστεί τα δικαιώματα τους αλλά, τόνισε πως δεν πρόκειται να ανεχτεί τις παρανομίες τους.

"Θα θέσουμε νέες βάσεις διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων και θα ενισχύσουμε τα νομικά μας όπλα"

«Αν αποκαλυφτεί τελικά πως (εννοεί η Χ.Α) ήταν εγκληματική οργάνωση θα τιμω��ηθούν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός , ανακοινώνοντας μάλιστα πως στόχος της κυβέρνησης είναι να θέσει και νέες βάσεις διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων .

«Χρειάζεται πολιτική βούληση για την εφαρμογή των νομών και την ενίσχυση των νόμων» επεσήμανε ο κ.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προσθέσει και νέα νομικά όπλα, όποτε υπάρχει ανάγκη.

"Χρειαζόμαστε την στήριξη των εταίρων μας στην λαθρομετανάστευση"

Ο κ.Σαμαράς μίλησε και για την λαθρομετανάστευση, αναγνώρισε πως δεν ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση και τόνισε την ανάγκη στήριξης της χώρας μας από τους Ευρωπαίους εταίρους

«Η λαθρομετανάστευση έχει σταματήσει, ο επαναπατρισμός ξεκίνησε,αλλά χρειαζόμαστε την βοήθεια των εταίρων. Δεν υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την λαθρομετανάστευση , γεγονός που κάνει τον ευρωπαϊκό νότο να αντιμετωπίζει μεγάλη πίεση με ανθρωπιστικές τραγωδίες» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «χρειάζονται κίνητρα , πρέπει να θωρακίσουμε τα σύνορα μας»

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μάλιστα πως η πολιτική για την λαθρομετανάστευση θα είναι βασική προτεραιότητα για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ.

"Εγώ κάνω πολιτική, δεν κάνω θεωρίες"

Σχολιάζοντας την θεωρία των δύο άκρων, ο κ.Σαμαράς είπε με νόημα «εγώ κάνω πολιτική , δεν κάνω θεωρίες» , αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την ΧΑ αλλά και από άλλους εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Μαρφίν» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουμε κάθε εγκληματική πράξη»

«Ευθύνη έχουν όλοι και οφείλουν να συγκρατούν την φραστική βία, όχι να πυροδοτούν εντάσεις. Οφείλουμε όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας . Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να λέμε ότι τάχα υπάρχει καλή και κακή βία . Είναι κρίσιμη στιγμή η σημερινή» κατέληξε ο κ. Σαμαράς , απευθύνοντας έκκληση ενότητας στους βουλευτές τους.

«Σας θέλω όλους ενωμέ��ους και περήφανους» είπε χαρακτηριστικά.

φωτο:eurokinissi - Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top