ΑΥΤΟ είναι το τελικό σχέδιο για το φόρο στα ακίνητα-Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Ποιοι θα έχουν ελαφρύνσεις και ποιοι επιβαρύνσεις-ΔΕΙΤΕ αναλυτικά

Το τελικό σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, και προβλέπει ελαφρύνσεις αλλά και επιβαρύνσεις για ορισμένους ιδιοκτήκτες.

  • ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ:

Όσοι έχουν κατοικία ή διαμέρισμα (ηλεκτροδοτούμενα), σε περιοχές με αντικειμενική αξία μέχρι 2.200 ευρώ το τετραγωνικό, όπου θα υπάρξει μείωση του φόρου από 15-20%.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν ��αυτόχρονα και ένα μικρό ή μεσαίο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο σε μη τουριστικές, ή σε ορεινές περιοχές, και εκτός αστικών κέντρων.

Όσοι κατέχουν συνολική ακίνητη περιουσία πάνω από 800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης του ΦΑΠ.

  • ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ:

Oι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών εντός ή εκτός σχεδίου πόλης και οικισμού.

Όσοι έχουν οικόπεδα εντός σχεδίου που βρίσκονται κυρίως σε Αττική, αστικά κέντρα της επαρχίας, και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων σε τουριστικές ή παραθαλάσσιες περιοχές.

Όσοι διαθέτουν ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και δεν πλήρωναν το χαράτσι της ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια.

  • ΠΟΣΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ:

Ο ελάχιστος φόρος για κατοικίες και διαμερίσματα, ξεκινά από 2,3 ευρώ το τ.μ και φτάνει τα 14 ευρώ. Προσαυξάνεται με συντελεστές παλαιότητας και ορόφου.

Ο φόρος για τα οικόπεδα εντός σχεδίου ξεκινά από 20 ευρώ, φτάνοντας έως 20.000 ευρώ το στρέμμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Στα οικόπεδα εκτός σχεδίου (αγροτεμάχια), ο ελάχιστος φόρος είναι 1,5 ευρώ το στρέμμα, φτάνοντας έως και τα 47,25 ευρώ.Αν υπάρχει και κατοικία εντός αγροτεμαχίου, διαμορφώνεται από 7,5 ευρώ έως 236 ευρώ το στρέμμα.